Gennemgående tema, gennemtænkt planlægning

Hvad er afgørende for et moderne bad, og hvordan realiserer du dine ønsker?

Synes du, at dit baderum trænger til opfriskning og kunne du tænke dig en wellness-oase? I denne hansgrohe vejledning om det moderne badeværelse viser vi dig, hvordan du kan planlægge og indrette sådan et rum helt individuelt. Et tidløst smukt opholdsrum, som du kan glæde dig over at dykke ned i hver dag. Få mere afslapning, luksus, design, glæde og komfort i hjemmet.

Betjeningsvenlige hansgrohe Select-håndvaskarmaturer.
Begrænsningens kunst: Moderne design er kendetegnet ved reducerede former og rene linjer. Håndvaskarmaturerne i linjen Talis Select E betjenes med et tryk på knappen.

Gennemgående tema: Sådan giver du dit moderne bad en klar linje

Hvad kan du lide i badeværelset? Før vi kommer med konkret hjælp til planlægning af badeværelset, viser vi dig her et par ideer. hansgrohe indretningstip: Fastlæg et tema for dit bad. Når du har fastlagt en linje, så hold dig konsekvent til den. Her kommer tre temaforslag:

Temaet ”Inspired by Nature”: Naturlighed i det moderne bad

Kolde fliser hører fortiden til. I et naturligt indrettet badeværelse kan du slappe skønt af og nyde at blive opfrisket. Sådan indretter du et hyggeligt badeværelse med individuel flair:
 • Det altafgørende er naturlige overflader og materialer: trægulve, træhåndvaske eller træpodier. Grusgulve, naturstensfliser eller naturstensgulve er flotte at se på, de kæler for alle sanserne og varmer fødderne. Yderst trendy er desuden trælook med beton eller marmor henholdsvis betonlook med træeffekter. En anden flot kombination er genbrugstræ med sten.
 • Farvemæssigt giver beige nuancer samt gråt, granit eller antracit dit badeværelse et moderne præg. På vægge og lofter tager hele paletten af naturnuancer sig flot ud. Måske drømmer du om et bad under åben himmel – på terrassen eller i haven? Så bliver loftet himmelblåt.
 • Et åbent rumkoncept skaber masser af plads til wellness. Store vinduer lader dagslyset strømme ind på badeværelset og skaber skønne solskinsstunder. Hvis det ikke er muligt, kan du sørge for smart belysning på badeværelset: Det skaber en hyggelig velværestemning. I bruseområder med regnbrusere og i plan med gulvet kan du bevæge dig frit og nyde hver enkelt lille dråbe.
 • Elsker du tilbehør? Fototapeter er kommet på mode igen – ligegyldigt om du er til jungle, bjerge eller ørken. Desuden er små borde, taburetter, stiger eller dækstole af træ oppe i tiden. Frodige grønne planter samt løbere og tekstiler i jordfarver er blikfang med naturlig udstråling.
 • Midt i al det harmoniske har man også brug for et par kontraster. Spændende materialemiks i badet: træ med krom. Andre flotte miks: mineralstøbning eller keramik i hvidt med krom samt sten med glas.

Temaet ”Markant design”: Statements i det moderne bad


Med målrettet placering af design virker dit badeværelse fornemt og stilfuldt. Armaturer eller brusekombinationer i moderne former virker som objekter i en tilbageholdende indretning. Eller und dig selv et væld af luksus, og indret hele badeværelset efter alle kunstens regler.
 • Moderne design er kendetegnet ved reducerede former og rene linjer. Hyld begrænsningens kunst, spil med nøgternhed som trumf. Badeværelsesdesign i høj kvalitet kan betjenes komfortabelt og er topfunktionelt.
 • Gem alle dine ting og sager væk i indbyggede skabe, underskabe, højskabe eller skabsmøbler med eksklusive overflader. Masser af skabsplads får dine badeartikler til at forsvinde, sørger for, at der er ryddeligt, og åbner blikket for det væsentlige: dine designskatte.
 • Eksklusive blikfang er bl.a. fritstående badekar eller håndvaske, kombineret med armaturer, der rager højt op (= highriser). Et bruseområde med en stor hovedbruser, der opfrisker hele vejen rundt. En vaskeskål med raffineret armatur med trykknap. En elegant designet radiator til håndklæderne og meget mere.
 • Hvis du elsker mønstre og materialemiks, kan du udleve din passion gennem fliserne: farvestrålende mosaikker, orientalske, geometriske eller blomstrende dekorationer. Guld med marmor, glas med sten, cool overflader i sort/hvidt eller lyst/mørkt. Kontrastrige farver, materialer og teksturer bringer glamour på badeværelset.

Temaet ”Ualmindelig arkitektur”: Det moderne bad som opholdsrum

Hvor herligt, hvis du har masser af plads til at planlægge dit badeværelse på! I nybyggeri eller i forbindelse med en komplet renovering kan der realiseres drømmebade badet i lys og med storladen arkitektur. Sove- eller opholdsområder, der smelter sammen, peger på fremtidens trends.
 • Til din spa-feeling derhjemme kan du få installeret storslåede løsninger, der giver dig øget bevægelsesradius. For eksempel et fritstående badekar midt i rummet eller på et podie. Dobbeltvaske med designerarmaturer eller armaturer, der vokser op fra gulvet. Et bidet. Et bruseparadis i plan med gulvet og med flere brusere. En anden form for luksus er kingsize-brusesystemer med komfortable hylder.
 • Hvem siger, at et badeværelse kun skal bruges til kropspleje? Med sofaer, læderlænestole eller loungemøbler kan du indrette afslapningszoner og gøre dit bad til en ekstra stue. Takket være avantgardistiske designlamper, en raffineret LED-belysning eller masser af dagslys mister du helt lysten til at forlade dit drømmebad igen.
 • Overdådig eller cool? Parallel eller asymmetrisk? Giv udtryk for udsøgt smag og kreativitet med flisevægge, der skaber struktur, kontrasterende farveflader, puristisk tilbehør eller et spejlkabinet. Vinduesfronter giver mulighed for at nyde udsigten til haven. Eller hvad med at prøve et landskabsmaleri eller en skulptur?
Ønsker du dig mere inspiration? Vi har opsnappet de sidste nye badetrends for dig.

Gennemtænkt planlægning: Sådan indretter du dit eget moderne bad

Er der et gennemgående tema i dit bad? Alle tiders. Så kommer her et par ofte stillede spørgsmål, som beskæftiger mange bygherrer eller folk, der renoverer.

 • Har du et lille bad? Ikke så vigtigt. Ved hjælp af spejle kan du få rummet til at syne større. Med raffineret belysning (LED-lister, spejllamper, halogenspots) kan du trylle masser af lys frem. Selv i badeværelser uden vindue. For at udnytte hver en kvadratcentimeter optimalt kan du for eksempel få indbygget et firkantet badekar under skråtaget. For at undgå at armaturerne ser ud af ”for meget” kan du benytte dig af indbyggede installationer. Dermed forsænkes flade bruse- og karreguleringer i væggen. Det ser fornemt ud og giver god bevægelsesfrihed selv på meget lidt plads. Eller du kan måske helt undvære badekarret og får i stedet indbygget en moderne bruser med en stor regnbruser. På træstiger eller radiatorer med tværstænger får du plads til dine håndklæder. Hvis du sætter en vaskeskål på et underskab, får du masser af plads til at gemme ting og sager væk nedenunder. Også her kan armaturet lægges minimalistisk ind under pudsen. Højskabe og indbyggede skabe får badeartiklerne til at forsvinde og gør det lille badeværelse ryddeligt og pænt. Du kan også forstørre det optisk med en lys farve på væg og gulv.
 • Brusebad på hverdagene, karbad om lørdagen? Har du brug for både en bruser OG et badekar? Forståeligt. Der er fordele ved begge. Men hvilke badekar og brusere er overbevisende på det moderne badeværelse? Det fritstående badekar er indbegrebet af luksus og avanceret badekultur. Den fantasifulde variant med løvefødder, en firkantet, bådformet eller oval form: Det hele virker storslået i et moderne badeværelse med grove linjer. Et stilsikkert valg er et kararmatur, der vokser ud af gulvet og rager højt op i luften. Et hjørnebadekar er en pladssparende løsning til små badeværelser. Men husk at tænke på, at det skal passe til kropshøjden, så der er plads til mere end at sidde ned, når man bader. Den praktiske brusekabine går aldrig af mode, men tendensen går her i retning mod større, mere komfortabelt og mere luksuriøs. Om den skal iscenesættes midt i rummet, ved væggen, i en niche i muren, foran vinduet eller i et hjørne, er helt afhængigt af den personlige smag og badeværelsets arkitektur. Meget trendy: det transparente brusebad med glas/plexiglas rundt om. Det kan være buet, kantet eller spiralformet. Hvad enten det er med eller uden krombeslag, vil glas altid give frit udsyn til et moderne brusesystem, for eksempel med hoved-/sidebrusere eller minimalistisk flade, indbyggede armaturer. Drømmer du om en walk-in-shower? Her er der modeller, man kan gå ind i fra flere sider. Nogle gange sørger en diskret glasskillevæg for at beskytte mod vandstænk, men puristerne klarer sig fint helt uden glas. Den avantgardistiske variant: Bruseren, som du kan spadsere ind i direkte fra sengen. I et åbent bruseparadis skaber du spændende highlights med moderne fliser. Og i øvrigt: Walk-in-showers er ikke kun et hit i æstetisk henseende. Eftersom de er helt uden kanter, man kan snuble over, er de den ideelle basis for fremtidens generationsbad og for en ældrevenlig bolig.
 • Har du fundet de skønneste fliser men ved ikke, hvor du vil sætte dem op? Ligegyldigt om du er til det diskrete og naturlige, det orientalske og fantasifulde eller det ungdommeligt friske, er der uendeligt mange muligheder for dekorationer og udformninger med badeværelsesfliser. De er blikfang i badet, som du forhåbentlig ikke har set dig mæt på selv efter lang tid. Og helt praktisk set er de en vigtig beskyttelse mod stænk og skimmel på vægge og gulve. Med små mosaikfliser af keramik og/eller glas kan du sætte dit helt eget flotte præg på bruser, håndvask, badekar eller i en niche. Klassiske fliser trænges i stigende grad i baggrunden til fordel for fliser med trælignende plankelook samt gulve af marmor. Du kan for eksempel klæde hele væg- og gulvfladen med store fliser af natursten: skifer, granit eller sandsten. Med deres naturlige åringer og strukturer bringer de naturtro hygge ind i badeværelset. Foretrækker du stentøj eller fliser i trælook? Til midt på væggen eller helt op til loftet? Alt kan lade sig gøre, bare man kan lide det. Og det er praktisk at gøre rent. Selvfølgelig kan man også klare sig helt uden fliser: ”Bare” vægge ses rigtigt tit i moderne badeværelser. Hvis man foretrækker en cool og puristisk stil, bør man satse på det trendy betonlook i grå nuancer eller naturfarver.

Badplanlægning med hansgrohe: Flere artikler med gode råd vedrørende moderne badeværelser