Et badeværelse uden snublefarer

Bruseniche i gulvniveau: åben for alle

Går du efter en bruserfornøjelse uden snublefare? Vi fortæller dig, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med en bruseniche i gulvniveau. Uanset om du er i gang med at bygge nyt eller renovere det eksisterende badeværelse, vil denne moderne løsning øge komforten og få badet til at synes større. I den forbindelse har du et utal af muligheder for at indrette med personlighed og efter egne ønsker – vores planlægningsrådgiver viser hvordan.

Sådan indretter du din bruser i niveau med gulvet og nyder fornemmelsen af at have fået et større rum

Badet uden kanter og trin står for moderne arkitektur i et velværebad for alle. Flader, der går over i hinanden, sikrer større bevægelsesfrihed og får selv det lille bad til at synes større. Du sætter et designaftryk med et brusebad i gulvniveau – det højner ikke mindst værdien af din lejlighed eller ejendom. Har du også planer om at gøre dit bad fremtidssikret? Den trinløse adgang til brusefornøjelsen er det sikre valg for ung som gammel.

I nybyggeri og ved renovering får du grænseløs bruseglæde!

En bruseniche i gulvniveau kan takket være den nyeste badteknik skabes i nærmest alle slags miljøer. Ved nybyggeri bør du diskutere dine ønsker med arkitekten/planlæggeren og VVS-installatøren så tidligt som muligt. På den måde bliver det muligt at medregne den nødvendige gulvkonstruktion og afløbenes placering. Drømmer du om gulvvarme i badet for en varm velværefornemmelse året rundt? Også denne beslutning skal træffes tidligst muligt. Hvornår skal du eller have fat i en fagmand? I forbindelse med en modernisering, hvor gammelt bliver udskiftet med nyt, eller hvor badekarret ryger til fordel for et brusebad.

Løsningen uden forhindringer er også velegnet til moderniseringer af ældre badeværelser. VVS-installatøren gennemgår i første omgang de eksisterende konstruktioner – og om undergulvet tillader nok spillerum – inden han anbefaler et af de innovative, pladsbesparende afløbssystemer. Den barrierefri brusefornøjelse kan nærmest lade sig gøre alle steder.

Stort badeværelse med luksusbruser og hvid vandhane.
Den nye fornemmelse af storhed: En gennemgående flade med brusebad i gulvniveau står for moderne badkomfort.

Indret dit brusebad i gulvniveau efter individuelle præferencer

Du har forskellige muligheder i forbindelse med planlægning af en bruseniche i niveau med gulvet:

  • Det moderne, særligt flade brusekar (af stålemalje eller sanitetsakryl) monteres mere eller mindre i gulvniveau og smelter således rent visuelt sammen med gulvfladen. De manglende overgange betyder også: nem rengøring. Brusekarret findes, så det farvemæssigt matcher fliserne eller andre overflader, og med en skridsikker effekt. Du vælger blandt forskellige størrelser og bestemmer afløbets position, såfremt dette ikke er forhåndsbestemt. Faldet er indbygget, og elementet er nemt at vedligeholde.
  • Du kan også vælge en individuel fliseløsning – alt efter rumsituationen. Den egner sig især, når du også har valgt gulvvarme. For tiden hitter de store fliser, som til gulve også findes med skridsikker overflade. Et gennemgående design med ens materiale på hele gulvet udtrykker stil. Og dette lader selv små badeværelser virke større. Afløbet kan tilmed integreres i væggen: Det sikrer en endnu større bevægelsesfrihed og letter rengøringen. Denne puristiske løsning passer perfekt til brusekomfort XXL. Du skal dog tage højde for, at planlægningen og VVS-installtørens arbejde er mere omfattende i dette tilfælde.

Det frie udtryk sørger for grænseløs brusefornøjelse

De rammeløse glasvægge passer godt ind i brusenichen eller -hjørnet og sikrer en høj grad af visuel gennemsigtighed i badet. Du kan også gå efter ”walk in”-løsningen. Denne variant har ingen døre og integrerer bruseområdet fuldstændigt i det barrierefri bad.

Find pålidelige afløbssystemer til brusekar hos hansgrohe

Hos hansgrohe finder du afløbssystemer til brusekarret, der leder vandet både effektivt og pålideligt væk. Det er afgørende i forbindelse med store velværebrusere som Rainmaker, Raindance samt med andre hovedbrusere. Afløbene i brusebadet er nemme at installere, teknisk avancerede og effektfulde. Raindrain 90 XXL fra hansgrohe når eksempelvis op på en usædvanligt høj afløbseffekt på op til 51 liter i minuttet. Positiv effekt for dig: Det "hurtige vand" skyller snavs pålideligt væk. For en sorgløs brusefornøjelse hele vejen rundt. hansgrohe tilbyder p.t. ikke afløbssystemer til frit konstruerede bruseflader uden brusekar.