Ofte stillede spørgsmål

Brusere og brusesystemer

Her finder du nyttige tips og svar på ofte stillede spørgsmål om hansgrohes brusere og brusesystemer. Vælg det ønskede spørgsmål nedenfor, og se svaret.

Hånd- og hovedbrusere

Der kommer kun meget lidt vand ud af håndbruseren/bruseren. Hvad kan jeg gøre? 

Årsagen til den lave vandgennemstrømning kan være et snavset filter. I denne video beskrives rengøringen. Det er også muligt, at selve bruseren er forkalket. Se denne video for en instruktion i korrekt afkalkning. Derudover kan du kigge i vores rengøringsvejledning.

Hvor bør jeg montere håndbruserholderen ved badekarret?

Håndbruseren bør monteres, så den er let at nå. Det skal gerne være muligt for dig at vaske hår, mens du sidder ned, uden at du skal holde bruseren i hånden.

Vandfaldsstrålen kommer skævt ud af bruseren. Der er ikke længere et optimalt strålemønster. Hvad gør jeg?

Rengør vandfaldsstrålens dyse, ideelt set med en plastikspatel. Tænd for vandet og stik spatelen forsigtigt ind i stråledysen. Hvis noget blokerer dysen, bliver det nu løsnet og skyllet væk.

Min hovedbruser er utæt. Hvad kan jeg gøre?

Vi anbefaler, at du afkalker hovedbruseren og bruger vores QuickClean-funktion. Du kan finde yderligere informationer på disse links:

Hvad er forskellen mellem de forskellige stråletyper i hansgrohe bruserne?

Du kan finde yderligere informationer om de forskellige stråletyper i vores guide.

Min håndbruser/bruser drypper efter brug. Hvad kan jeg gøre?

I visse tilfælde kan brusere og armaturer efterdryppe. Det skyldes bl.a. vandets overfladespænding, kvalitet og andre fysiske forhold, og det udgør ikke en produktfejl, som ville kunne begrunde armaturets eller bruserens udskiftning eller garantikrav.

Du kan prøve følgende:

  • Hvis din hovedbruser er udstyret med et kugleled, kan du fremskynde tømningen ved at vippe hovedbruseren lidt nedad efter brusebadet.
  • En forsigtig aftørring af dyserne med en bruseskraber eller hånden fremskynder også tømningen af bruseren, fordi du bryder vandets overfladespænding.
  • Vi anbefaler også en regelmæssig afkalkning af brusehovederne, det kan have en positiv effekt på tømningen. Følg rengøringsvejledningen for korrekt afkalkning.

Hvorfor skal der monteres et filter eller en si mellem bruserslange og håndbruser?

De filterpakninger, der følger med alle håndbrusere, må ikke erstattes af normale pakninger. Det vil føre til, at det snavs, der filtreres ud i sien, skylles ind i brusermekanikken. Dette medfører svigt i QuickClean-rengøringsfunktionen eller forstopper dyserne. Se i denne video, hvordan du rengør sien.

Omskifteren på mit indbyggede kararmatur går ikke automatisk tilbage i den oprindelige position. Hvad kan jeg gøre?

O-ringen eller stødstangen i omskifteren er enten snavset eller affedtet. Begge dele bør rengøres og smøres med silikonefedt.

Showerpipes og brusesæt

Er det muligt at afkorte eller forlænge stigerøret på Showerpipes fra hansgrohe?

Afhængigt af modellen kan stigerørene tilpasses til rumsituationen og afkortes. Du kan finde ud af, om det er muligt med din model, i monteringsvejledningen.

  • Det er grundlæggende muligt med runde stigerør. De kan afkortes nedad mod armaturet eller omskifteren. Brug en fin metalsav, og sørg for at afgrate den afskårne kant. En undtagelse er Vernis-linjen; her kan det runde stigerør ikke afkortes.
  • Det er som regel ikke muligt at afkorte firkantede stigerør. hansgrohe tilbyder imidlertid de fleste stigerør i forskellige længder – se vores reservedelskatalog. Bestil venligst et stigerør hos en fagpartner nær dig. Hvis du er i tvivl, så send os din forespørgsel ved hjælp af vores kontaktformular.

Hvordan monterer jeg en Showerpipe, når der ikke er fliser helt op til loftet på badeværelset? Findes der en løsning?

Til Showerpipes fås en fliseafstandsskive, der udligner 7 mm. Se den relevante monteringsvejledning for at finde det pågældende artikelnummer. I nogle tilfælde kan man nøjes med én skive - ved tykkere fliser kan flere skiver monteres oven på hinanden.

Hvilke muligheder er der for brusestænger til hjørnemontering?

Vi tilbyder et hjørnemonteringssæt (art. nr. 28694000) til brusestangen Unica Raindance (art. nr. 27636000). Denne video viser, hvordan du monterer den.

Udskiftning af bruserstang uden at bore huller. Hvilken bruserstang egner sig til dette formål?

Kontrollér afstanden mellem borehullerne. Er den 915 mm, kan du bruge alle aktuelle 90 cm bruserstænger fra vores sortiment. Ved 625 mm afstand egner alle aktuelle 65 cm bruserstænger sig. Hvis afstanden mellem borehullerne afviger fra de ovenstående mål, anbefaler vi vores variable brusestænger, fx Unica Varia.

Er det også muligt at montere reserveglideren Unica'D på ældre brusestænger? 

Reserveglideren kan generelt bruges på alle Unica'D brusestænger (art. nr. 96190000).