Flad, moderne og pladsgivende

Indbygget installation i bruser og badekar

Er du i gang med at lave nyt badeværelse eller renovere det gamle? Her præsenterer vi de mange muligheder, der findes for at bygge betjening af bruseren ind i væggen. Det er yderst moderne og brugervenligt med en indbygget installation i bruse- og karbadet. De minimalistiske enheder betyder, at alt virker dejligt ”ryddeligt”. Du skal bare nyde den fulde bevægelsesfrihed under bruseren og i badekarret.

Hvad er en indbygget installation, og hvornår giver den mening?

Har du indtil nu haft et frembygget armatur eller termostat i bruse- eller karbadet? Disse klassiske måder at styre vandet på har en række fordele – f.eks. at de er nemme at udskifte og dermed egner sig perfekt til den hurtige renovering. Ulempen er dog: De er forholdsvis store og rager langt ud, så især i en mindre brusekabine optager de værdifuld plads.

Lad din armaturteknik forsvinde ind i væggen på en elegant måde

Ville det ikke være dejligt at kunne gemme alt det ved armaturerne væk, som du ikke behøver i den daglige brug - f.eks. rør og store greb? Absolut. Det kræver, at væggen brydes op. Derfor egner en indbygget installation sig specielt til nyopførelser og større renoveringsprojekter. Vigtigt: Du skal bruge en autoriseret VVS-installatør til installationen.

Oversigt over fordelene ved termostater og armaturer til indbygning:

 • Den enkle brusestyring lægger sig fladt ind mod væggen. Det skaber et moderne og ryddeligt look.
 • Nu behøver du ikke længere passe på ikke at støde ind i armaturet, når du er i bruse- eller karbad. Du oplever tværtimod en større bevægelsesfrihed, øget komfort og vandfornøjelse.
 • Den større bevægelses- og barrierefrihed er perfekt til flergenerationsbadet.
 • De synlige dele på termostaterne til indbygning bliver ikke varme, og der er generelt ingen fare som følge af for varme overflader. Det egner sig især, når der er børn og/eller ældre i huset.
 • De små betjeningsgreb er pæne og pålidelige, samtidig med at de er lettere at rengøre end store armaturgreb.
 • Du kan til hver en tid senere skifte den valgte termostat eller armatur ud med en anden variant eller et nyt design, da den er monteret på indbygningsdelen hansgrohe iBox universal.

Brusestyring med stor funktionel og designmæssig alsidighed

Der findes et utal af hansgrohe-varianter til indbygning, hvilket giver dig uanede muligheder, når du indretter badeværelset. Lad dig overraske: Se de mange funktioner og design. Du vælger armatur eller termostat alt efter badets udstyr (håndbruser, hovedbruser, brusesystem osv.), formål eller præference. Du kan kombinere disse universelt med alle hansgrohe-brusere. Giv dit bad et løft med en brusestyring i krom eller med sort/hvid glasoverflade, og vælg det runde, kantede eller Soft Cube-design.

Sådan gør du: Installation af en løsning til indbygning på det nye badeværelse

Indbygget installation med hansgrohe iBox universal og Select-teknologi

Vælger du en løsning til indbygning, bygger VVS-installatøren i første omgang den anerkendte hansgrohe-indbygningsdel iBox universal ind i væggen. Herefter monterer han armaturet eller termostaten til indbygning. Begge dele er naturligvis udstyret med hansgrohes typiske, førsteklasses teknologi og mekaniske ventiler med lang levetid – helt uden brug af strøm.

Nu kan det ikke blive nemmere: den indbyggede løsning med hansgrohe Select

Det intuitive betjenings- og designkoncept Select viser især sin brugervenlige og elegante side ved den indbyggede montering. Ved de prisvindende ShowerSelect-termostater og -armaturer kan du åbne og lukke for op til fire vandkilder med et tryk på en knap. Du skifter også stråletype med et enkelt klik. Du kan vælge mellem:

 • ShowerSelect-armatur – til rørledninger med stabilt vandtryk, fås med ergonomisk formet greb,
 • ShowerSelect-termostat – for en konstant vandtemperatur, med komfortabelt metalgreb,
 • ShowerSelect-termostat – med integreret slangetilslutning og bruserholder.

Fra gammelt til nyt: badrenovering med iBox universal

FAQ om den indbyggede installation

Vi har flere årtiers erfaring inden for kundeservice, og det har her vist sig, at forbrugerne ofte står med nedenstående spørgsmål. Her er svarene: 

 • Noget gik galt under installationen af iBox universal? Tag det roligt. Vi hos hansgrohe har en løsning på alt og hjælper dig gerne videre. Kontakt os.
 • Er iBox universal vandtæt? Ja, iBox og kappesæt er endda støjafkoblede, hvilket betyder, at vandstrømmen i brusebadet og badekarret er dejligt støjsvag.
 • Hvor mange års garanti er der på produktet? hansgrohe tilbyder en frivillig producentgaranti på fem år. Er dit produkt betydeligt ældre? Det gør ingenting. Oplever du fejl eller utætheder på produktet på et senere tidspunkt, finder du reservedele hos os, der er yderst nemme at udskifte (med standardværktøj).
 • Jeg har en iBox fra 2001? Ikke noget problem. Grundsættet er ikke blevet ændret rent funktionelt siden dengang. Det betyder: Det er kompatibelt med de nyeste termostater og armaturer med glasoverflade eller Select-teknologi. Du kan således til hver en tid udskifte dit gamle 1-grebs armatur med en moderne løsning.
 • Min iBox er endnu ældre? Også hertil findes der løsninger, som vi gerne rådgiver dig om.