Mand i brusebad med EcoSmart hovedbruseren fra hansgrohe.
Spar vand, energi og penge!

Bæredygtige vandoplevelser

Ønsker du at reducere forbruget af og udgifterne til vand og energi, når du tager brusebad og vasker hænder? Men stadig have en god vandoplevelse? Brug vores vandbespareberegner til at finde ud af, hvor meget du kan spare med hansgrohe EcoSmart- og Coolstart-teknologierne.

Tænk på vores planet – spar på vandet

Mindre varmt vand, færre CO2-udledninger

En håndbrusers brugsfase er langt den mest CO2-intensive. Der udledes ca. 1.000 gange mere CO2 under brugen af bruseren end under produktionen. Derfor har vi gjort det til vores mission at designe bæredygtige produktløsninger, der kombinerer vand- og energibesparende teknologier som EcoSmart og CoolStart med en unik vandoplevelse. Helt i overensstemmelse med vores mærke-DNA ønsker vi at tage ansvar for mennesker og miljø og beskytte vores planet.

Grafik om Hansgrohes bæredygtige strategi.

Sådan sparer du vand og energi med EcoSmart

Et lille trick med stor effekt: Se videoen for at finde ud af, hvordan EcoSmart-teknologien fungerer.

Med en bæredygtig hansgrohe-opfindelse sparer du værdifulde ressourcer og oplever samtidig stor brusekomfort. Hemmeligheden er EcoSmart-teknologien, som bruger op til 40 procent mindre vand end traditionelle hansgrohe brusehoveder. Med EcoSmart+ er det endda op til 60 procent. Vandbesparelserne betyder, at der er brug for mindre energi til opvarmning, hvilket også reducerer energiregningen.

Vær "cool", og spar energi

CoolStart-armaturer er klimavenlige. Når grebet er i midterstilling, kommer der kun koldt vand ud af armaturet. Hvis der er brug for varmt vand, skal grebet på CoolStart-armaturet drejes til venstre. 

Hvor kan vi spare energi? Hvordan udleder vi mindre CO2, og hvad kan vi gøre mod klimaforandringerne? Det er alle meget aktuelle spørgsmål. Vi kan jo passende starte med energiforbrugerne i vores eget hjem, som er i brug flere gange om dagen, fx håndvaskarmaturerne. hansgrohe CoolStart-princippet er enkelt, men genialt: Med disse armaturer kommer der kun varmt vand ud af hanen, når du virkelig har brug for det. Du bruger først den nødvendige energi til opvarmning, når du aktivt bevæger armaturets greb mod venstre.

Grøn. Grønnere. Eco* 2030. Sådan forpligter hansgrohe sig til at handle bæredygtigt.

Logo for In Touch With Our Planet

Som en del af Hansgrohe Group er bæredygtig tankegang og handling dybt forankret hos mærket hansgrohe. Mange af vores produkter er udstyret med ressourcebesparende teknologier. Allerede i 1980'erne var vi en af de første producenter i branchen, der bragte en vandbesparende håndbruser på markedet.

En håndbrusers brugsfase er langt den mest CO2-intensive. Der udledes ca. 1.000 gange mere CO2 under brugen end under produktionen. Derfor har vi sat os som mål at omlægge hele vores sortiment af brusere og vandhaner til "ECO" inden 2030. Konkret betyder det, at vi reducerer vand- og/eller energiforbruget i brugsfasen for vandførende produkter med mindst 22 % i forhold til basisåret 2020.

*Hansgrohe definerer "ECO" som en reduktion af vand- og/eller energiforbruget i brugsfasen for vandførende produkter med mindst 22 % i forhold til basisåret 2020.

Oplev vores vand- og energibesparende produkter