Arbejde og betjening på den komfortable måde

Det ergonomiske køkken: Mennesket er i centrum

Drømmer du også om et køkken, der er tilpasset dine behov? Der gør det muligt at arbejde gnidningsløst og herved skåner dine kræfter? Disse kvalitetsparametre kan forbedres på mange måder i alle køkkener – og for alle brugere. Især ved hjælp af køkkenprodukter med høj komfort og intuitiv betjening. hansgrohe hjælper dig med at planlægge det ergonomiske køkken.

Praktiske udtrækshylder i skabet er en særligt ergonomisk løsning.
God køkkenergonomi betyder: at opbevaringspladsen er nem at gå til. Fuldt udtrækkelige løsninger i øjenhøjde letter arbejdet i køkkenet. \(Foto © blum, www.blum.com\)

Når arbejdet bliver let som en leg – og skåner kroppen

Der er fuldt blus på i køkkenet: Madvarerne skal skylles, ingredienserne skal findes frem fra skabene, gryderne skal fyldes, apparaterne skal tændes, og hænderne skal vaskes. Det er ikke så mærkeligt, at korte afstande mellem de forskellige trin står øverst på ønskelisten, når køkkenets indretning skal planlægges. Det betyder nemlig uafbrudte arbejdsforløb, sparer tid og skåner kræfterne. Elsker du det også, når køkkenredskaberne og ingredienserne er lige til at gå til? Velorganiserede skabe og skuffer er løsningen. Smart konstruerede skuffer og drejelige udtræksløsninger giver dig nem adgang til selv dybe underskabe, og du udnytter pladsen i køkkenet bedst muligt.  

Mennesket er højeste prioritet i køkkenplanlægningen

Det ergonomiske køkken er først og fremmest tilpasset din kropshøjde. Er det tilfældet, er det nemt og komfortabelt at fylde og tømme køkkenmøbler, ovne og mikrobølgeovne i øjenhøjde. Derudover skal arbejdsfladerne indrettes, så de skåner ryggen. Undersøgelser viser, at bordpladen bør placeres omkring 10 cm under din albuehøjde. Sørg derfor for at måle højden, inden du taler med din faghandel! Derudover skal du tænke på følgende: Kogepladen bør være placeret lidt lavere end den øvrige bordplade, da du derved sikres et godt udsyn til gryderne. Her betyder ergonomi, at hovedet ikke støder ind i noget, og at brillerne ikke dugger. Den rigtige emhætteteknologi er løsningen. 
I denne sammenhæng er det navnlig vigtigt at vælge det rigtige køkkenarmatur. Dette skal tage højde for netop dine vaner ved vasken. 

Betjeningskomforten er altafgørende for ergonomien

I det perfekt indrettede køkken er betjeningen, styringen og rengøringen nem og intuitiv. Det viser sig især nyttigt, når det skal gå stærkt, eller når der er fuldt blus på. Vandstyring med et tryk på en knap og betjeningselementer, der er nemme at nå, er ergonomisk smarte og bringer øget komfort ind i dagligdagen i køkkenet.

Tryk på en knap for at åbne for vandet med hansgrohe Select.
Moderne ergonomi i dagligdagen er lig med: en intelligent placering af betjeningselementerne, så de er nemme at komme til, når du har brug for det.
Træk tuden ud og få vandet lige der, hvor det skal bruges.
Ved vasken understøttes de naturlige bevægelsesmønstre af en god ergonomi. Det betyder også: arbejde med begge hænder med betjeningskomfort i en behagelig position.

Ergonomi er opskriften på velvære – også i køkkenet

Med et stort udvalg af hansgrohe-køkkenarmaturer og -vaske optimeres ergonomien i køkkenet på en formskøn måde. De funktionelle produkter kendetegnes af høj betjeningskomfort og sætter et æstetisk aftryk i køkkenets hjerte. På køkkenarmaturer med Select-teknologi er det nok at trykke på knappen for at tænde eller slukke for vandstrømmen. Styringen er lige ved hånden, hvilket gør det nemt selv for børn at regulere vandet. Den intuitive betjening (f.eks. aktivering eller deaktivering af vandet med håndryggen) skaber bevægelsesfrihed. Derudover opfyldes kravet til det ”universelle design”, hvilket betyder, at betjeningen er sikker og nem for alle generationer. 
Det flade greb på hansgrohes køkkenarmaturer er ergonomisk og er let at betjene selv med våde hænder. Derudover bliver det muligt at forhåndsindstille temperaturen og vandmængden.

Meet the beaty of water – ved hansgrohe-vasken