Letheden ved den åbne badindretning

Gennemsigtighed og glas i badet

Forestiller du dig et drømmebad, hvor en ryddelig arkitektur lader badet synes større og skaber mere bevægelsesfrihed? Du drømmer sikkert om et komfortabelt bruseområde, der smelter harmonisk sammen med velværerummet. Tendensen i retning af en større gennemsigtighed, som også i stadig højere grad er at finde i boligens øvrige rum, videreføres i den flydende badindretning.

Store vinduer og glasflader på badet følger den gennemsigtige trend
Brusehovedet Rainmaker med stråleskive af glas og ShowerTablet Select i samme designsprog matcher det glasklare badmiljø perfekt.

Ryddeligt og klart: det indbydende gennemsigtige brusebad

Boligtendensen siger åbenhed og klarhed: Det er yderst moderne med gennemsigtighed lige fra sofaen til husholdningsmaskinerne. På samme tid smelter inde- og udeområder sammen takket være vinduer fra loft til gulv. Rum badet i lys virker ryddelige og skaber masser af bevægelsesfrihed. Især i det store brusebad er det et hit med en åben indretning. Det er i stigende grad nøglen til badeværelset som opholdsrum.

Større lethed i badindretningen

Bruseområderne bliver p.t. større uden at virke påtrængende. Tendensen går i retning af løsninger, der smelter harmonisk sammen med arkitekturen: i gulvniveau og med plads til to, rammeløse og minimalistiske, med en nærmest usynlig glasrude som stænkbeskyttelse. Denne tendens underbygges af diskrete farver, der perfekt matcher de autentiske materialer.

Afdæmpet design med fuld styrke på klarheden

Vores liv i dag er i høj grad præget af fart. Denne klarhed inden for baddesign betyder dog, ”at rummet bliver mere personligt og frem for alt udtrykker ro,” forklarer Phoenix Designs designmanager Andreas Diefenbach. Den afdæmpede badarkitektur understøttes på perfekt vis af produkter, der harmonerer med det samlede baddesign og overbeviser med sit reducerede designsprog. Dette omfatter eksempelvis hylder og stråleskiver i det velkendte materiale glas.

Gennemsigtighed i badet

Et rum badet i lys og med en klar opdeling udstråler ro. Her kan vi koble af og lade op.

Vaske og vandhaner af høj kvalitet fra hansgrohe.
“Vandoplevelsen flytter sig fra nichen til rummet som helhed.”
Andreas Diefenbach, designmanager hos Phoenix Design

Glas og vand som naturlige partnere i badet

hansgrohe følger denne tendens i sine premiumprodukter til badet. Glas på hovedbruseren Rainmaker Select og hylden på ShowerTablet Select integrerer baddesignet harmonisk i arkitekturen. ”Gennem integral reduktion,” som designerne fra Phoenix Design udtrykker det. Glas er netop det materiale, der passer mest naturligt til vand. På samme måde understøtter hansgrohe-armaturer i stilretningen ”Modern”, f.eks. Metris, Talis og Focus, tendensen i retningen af klar indretning i en åben badarkitektur.

“Glas og vand er bedste venner. Glas er som vand noget universelt, som forstås af alle.”
Andreas Diefenbach, designmanager hos Phoenix Design