Beton-look til det stilfulde badeværelse

Bad i beton-look: Så alsidig og stilfuld er den grå farve

Dette materiale med klassikerstatus er trendy igen. Det er der gode grunde til: Det er et foranderligt byggemateriale, som kan antage enhver form. Med en dygtig behandling af overfladen og nøje udvalgt tilbehør kan du skabe et bad i luksuriøs avantgardestil. Lad dig inspirere af vores stilfulde indretningsidéer!

Grå fliser, trægulv, reol i rustfrit stål, hvidt kar
De mange facetter af grå. Harmoni og alsidighed. Meget originalt: Kombinationen af trægulv og tilbehør i rustfrit stål.

Komfort og rå modernitet i badet

Vægflader med synligt puds får små badeværelser til at fremstå større. Cementens naturlige glans har et afdæmpet look og passer harmonisk til moderne design. De metallisk-skinnende armaturer gør et helt særligt indtryk i ædle, rustikke omgivelser. Håndlavet tilbehør fremhæver de autentiske overfladers charmerende udseende. Et groft vævet tæppe, som er lagt på fugefri beton, er et naturligt blikfang. Og synlige mursten udgør en spændende kontrast til armaturer af høj kvalitet og fine badeværelsestekstiler.  

Lyst til rå overflader og kontraster

Ud over beton og murværk anvendes der også genbrugsmaterialer eller materialer med et brugt look til denne badeværelsestrend. Det giver rummet en uventet sanselig komponent. Mange designfans finder denne rå loft-charme fascinerende.
 
Hvis du er på udkig efter en ukompliceret løsning i vintage-look, sørger vægdekorationer for unikke visuelle effekter. Innovative fototapeter i beton-look (eller med inspiration fra rå materialer) fås nu også til badeværelset. Fliser i patineret trælook er meget populære. De kan bruges til at ændre atmosfæren i badeværelset på en trendbevidst måde uden større anstrengelser.

Synlig beton i brusebadet

Synlig beton giver brusenichen og badet et spændende look, der blandt andet findes i mange eksklusive loftslejligheder. Det rå betonlook kontrasterer flot mod krom og glas.

Bruseområde med betonflader.

Den smukke version af gråt i gråt

Kombination af elementer: Armaturer i rustfrit stål, hvidt kar
Denne kombination med en lys væg, mørke toner omkring karret og armaturerne i børstet rustfrit stål virker meget eksklusiv.

De fleste mennesker tænker på grå som en blanding af sort og hvid. Men faktisk blander kunstnere deres gråtoner ud fra komplementære farver. Kombinationer af rød og grøn eller blå og orange giver levende gråtoner med en dybde, der er både tiltrækkende og varm.

Har du besluttet dig for denne stil? Disse aspekter spiller en afgørende rolle for designet:

  • Håndvask og badekar
  • Matchende møbler 
  • Grå som dominerende farve

Håndvask og kar i beton-look

Beton er et fleksibelt materiale, som kan formes helt præcist i henhold til dine ønsker. Du kan få din arkitekt til at designe en håndvask og et badekar ud fra dine idéer. Specialiserede producenter realiserer derefter designet. Det udvikler en umiddelbar tilstedeværelse, der giver badeværelset et nøgternt og roligt udseende. 

Desuden tilbyder førende producenter moderne badeværelsesmøbler fremstillet af beton. De vejer meget, og det er derfor også muligt at købe håndvaske og badekar separat. 

Matchende møbler 

Du kan beslutte dig for kontrast eller tone-i-tone til interiøret. Synlig beton findes i en række forskellige gråtoner. På afstand fremstår det som en ensartet nuance, der først afslører sin dynamik på nærmere hold. Børstet rustfrit stål supplerer looket perfekt, fordi børstningen skaber en ensartet, men alligevel dyb overflade. 

På den anden side harmonerer grå perfekt med alle andre farver. Du kan sætte et visuelt udråbstegn med et eller flere møbler i din yndlingsfarve. Den overraskende effekt af lysende farver på en grå baggrund kræver mod, men har også en meget opkvikkende virkning.

Grå som dominerende farve

Vi forbinder talemåden "gråt i gråt" med triste regnvejrsdage. Alligevel kan gråtoner fascinere os på en subtil måde. Med grå som den dominerende farve kan du for eksempel fremtrylle den stimulerende spænding fra stormskyer og den beroligende stemning fra skumringen.

Virkningen af gråtoner afhænger af konteksten. I kombination med røde og mørke toner skaber du en dramatisk effekt. Sammen med hvid, lysegrå toner og pastelfarver henter du solopgangens eller solnedgangens forskellige faser ind i dit badeværelse. Kombinationen med træ understreger forbindelsen til naturen.

Det rustikke look hitter

Naturnuancer gør autentiske materialer så uimodståelige

En ideel duo: Højteknologisk glans på en naturlig overflade

Moderne badeværelsesarmaturer og bruseteknologi gør et markant indtryk på og foran ædle, rustikke overflader. Naturlige, ofte uregelmæssige materialer til vægge og gulve sætter det lineære og geometriske design i scene og understreger værdien af de smukke genstande til badeværelset. Reducerede former med præcise kanter indgår i en spændende dialog med håndværksmæssigt udformede overflader og overflader med bevidste brugsspor. Det kontrastfyldte look appellerer ikke mindst til individualister. Flot samspil: Sortimenter til helhedsløsninger sørger for, at badeværelsesdesignet fremstår helt gennemført. Armaturerne og bruserne taler det samme designsprog og bidrager dermed til et harmonisk indtryk.

Det perfekte byggemateriale til imponerende design

Væg med beton-look, sorte armaturer og sort vinduesramme
Denne væg kan kombineres med alle farver. De sorte armaturer skaber en visuel kontrast, som gentages i den sorte vinduesramme.

Beton er et naturligt byggemateriale, som hovedsagelig består af sand og småsten. Disse to elementer er afgørende for udseendet, som kan variere meget afhængigt af sammensætningen. 

En lille mængde cement og vand kombinerer stenelementerne til en masse, som kan støbes i en hvilken som helst form. Til cement opvarmes kalksten, ler og undertiden kvartssand til 1.450 grader celsius. Pulveret, som er resultatet af denne proces, reagerer med vand og hærder. 

Design og håndværkskunst i skøn forening

Dygtigt design og håndværkskunst gør betonen til et byggemateriale, der er indbegrebet af tidløs elegance og luksus. Behandling ved hjælp af slibning eller sandblæsning kan i høj grad ændre materialets udseende. Hamring giver den hærdede beton en særlig karakter. Med denne teknik, som anvendes af stenhuggere, kan man med specielle stokhamre skabe en mat overflade med en markant struktur. 

Fremragende materialeegenskaber

Beton er et ekstremt holdbart materiale, som kan bruges på mange forskellige måder. Det robuste byggemateriale beskytter mod fugt og er varme- og støjisolerende. På badeværelset slibes og forsegles overfladens porer, så den bliver smudsafvisende. Afhængigt af forarbejdningen kan beton også ligne naturmarmor. 

Beton vejer dog meget og er derfor kun egnet til robuste bygningskonstruktioner. I gamle bygninger kan det være et problem at anvende ægte beton. Som et alternativ kan der anvendes byggematerialer med beton-look, for eksempel keramiske fliser, mineralpuds og tapet. Vokset beton, en spartelmasse fremstillet af syntetisk harpiks, sand og cement, kan også erstatte ægte beton.

Renæssance i 1800-tallet

De gamle romere værdsatte fordelene ved beton. De brugte byggematerialet "opus caementitium" til akvædukter, broer og havneanlæg. Med Romerrigets fald gik beton i glemmebogen. I det 19. århundrede oplevede materialet imidlertid en renæssance i England, da to murere begyndte at brænde cement på Portland-halvøen i 1824. I løbet af få årtier erobrede det "grå guld" den moderne verden. 

Betongulv i badet: Stærk effekt fra neden

For nogle er det blot et byggemateriale, for andre et symbol på tidløs elegance: Synlig beton oplever i øjeblikket lidt af en genfødsel som designelement i badeværelset. Vi lærer dette alsidige byggemateriale at kende og elske på ny i moderne stilblandinger. I Béton Ciré-badeværelser sørger de højglanspolerede, glatte overflader eksempelvis for oplevelser af en helt særlig art. Men synlig beton på badeværelset kan også være rå, farverig og struktureret.

Materialet er forudbestemt til at sørge for klare linjer og optimal hygiejne i badeværelset. I nye bygninger kan man støbe synlig beton direkte på stedet. Alternativt kan der påføres cement på eksisterende underlag. Cement kan også lægges som et tørt afretningslag på badeværelset for at opnå den ønskede effekt. 

Ofte stillede spørgsmål om bade i beton-look

Kan jeg få håndvaske og badekar i beton?

Ja, beton kan støbes i alle former. Specialiserede producenter realiserer dine idéer.