Drømmekøkken og opholdsrum i forening

Scenen er sat for det åbne køkken

Tiden er til flydende arkitektur, hvor opholds-, madlavnings- og hyggerum smelter sammen. Det åbne køkken synes tiltalende for enhver, der nyder at snakke sammen under tilberedningen af aftensmaden. Smukke materialer, køkkenprodukter i høj kvalitet og design skaber en harmonisk forbindelse til spisepladsen og stuen og giver hjemmet en opgradering.

Drømmekøkken i ét med stuen - åben planløsning med stuen
Flydende overgange mellem stue, køkken og spisetue: Materialer og farver, der går igen, udvisker grænserne. \(©Leicht Küchen AG, www.leicht.com\)

Kom med individuelle designstatements i det åbne køkken

Køkkenet bliver boligens hjerte og åbner op. Helt i overensstemmelse med aktuelle madlavningstrends er køkkenet ikke længere et indelukke, men derimod et hyggeområde for hele familien og husets gæster. Derfor forvandles køkkenet til et åbent område, hvorfra der er frit udsyn til medbeboerne og vennerne, og hvor samtalen kan fortsætte. Vil du kunne lave aftensmad, mens du følger med i nyhederne på dit tv i stuen? Måske drømmer du også om, at der kun er ganske få skridt mellem køkken, spisestue og hyggelige siddemuligheder?

Afstemte materialer skaber en harmonisk helhed

Det åbne køkken passer harmonisk sammen med hjemmets stil, når de afstemte materialer forbinder områderne visuelt med hinanden. Tendensen går i øjeblikket i retning af træ og naturmaterialer, der går igen i køkkenmøbler og arbejdsflader foruden gulve og stuemiljø. Også laminat og moderne fliser med træoptik skaber en visuel rød tråd. Udvalgte detaljer såsom tæpper skaber tit flydende overgange. Et gennemgående farvetema og charmerende belysning understreger herved det valgte indretningskoncept. Også designerlamper med hyggebelysning over spisebordet eller det høje bord i samtalekøkkenet lader områderne flyde visuelt sammen. Hyggelige barstole i samtalekøkkenet indbyder til samtale med gæsterne. Når køkken og opholdsrum flyder sammen, bliver køkkenvasken til et ægte blikfang. Den værdifulde køkkenhjælper sætter sit helt individuelle designpræg.

Køkkenarbejdsplads med maksimal fleksibilitet

Når kogeøen giver pluspoint: Den er tilgængelig fra alle sider og indbyder med sine siddemuligheder på samme tid til samtale.

Køkkenvask fra hansgrohe: perfekt i design og funktion.
“For mange er madlavning en lidenskab, de ønsker at dele med andre. Nu findes der altså en løsning, der forbinder gæstfrihed og stue med arbejdsområdet køkken.”
Christian Wadsack, Dipl.-Ing. indretningsarkitekt BDIA
Åbent og indbydende

Her finder du inspiration til det åbne køkken

Køkkentip: Dette køkken fokuserer på design.
På køkkenarmaturer med Select-funktion er det let at åbne og lukke for vandet med et tryk på en knap - endda også på udtrækstuden. Svingningsområdet gør den ekstra fleksibel. Det gælder både også ved kogeøen i det åbne køkken.

Intelligente funktioner for individuelle ønsker

Ønsker du dig også et samtalekøkken, der passer perfekt til indretningen i resten af din bolig? Det er slet ikke så mærkeligt, da du helt sikkert mange gange dagligt lader blikket vandre fra sofaen og spisepladsen og hen på køkkenteknikken bestående af armaturer, vaske og apparater. Til den moderne åbne indretning tilbyder hansgrohe dig et udvalg af både smukke og yderst funktionelle køkkenarmaturer og vaske. Det giver dig mulighed for at skabe en harmonisk enhed bestående af teknisk raffinerede løsninger og hyggekrog – helt afstemt dine præferencer. Køkkenprodukterne fra tyske Schwarzwald overbeviser nemlig med deres funktionalitet, ergonomi og prisvindende design.

Uanset hvilken hansgrohe-løsning du måtte vælge: Ved køkkenvasken får du med køkkenarmaturernes store svingningsområde en personlig ComfortZone. Fleksibiliteten øges yderligere takket være et betjeningskoncept, der vækker begejstring sammen med udtræksbruseren i køkkenet: Den innovative Select-teknologi gør det muligt for dig at åbne og lukke for vandet med et tryk på en knap (også til brug ved ø-løsninger). Denne betjeningsmulighed fra forskellige sider skaber ligeledes komfort ved arbejdspladsen i det åbne køkken.