Gode monteringsråd

Sådan monterer du køkkenvasken og køkkenarmaturet helt ukompliceret

Skal køkkenvasken udskiftes, eller er det vigtigst med køkkenarmaturet? Hos hansgrohe finder du passende køkkenprodukter til alle individuelle behov og indbygningssituationer. Læs vores anbefalinger her: Se vores store udvalg, og se hvad du skal tænke på, når armatur og vask monteres.

Gode råd til vellykket montering af en ny køkkenvask

Du har helt sikkert en helt individuel forestilling om, hvordan vasken skal integreres i dit køkken. For at sikre fuld harmoni mellem køkkenvasken og stilen i dit køkken samt dine komfortbehov tilbyder hansgrohe tre forskellige indbygningsvarianter, der hver især har en række fordele. Dit valg:

Køkkenvask med tynd, minimalistisk kant.
Nedfældet montering er den typiske monteringsmåde. Vasken placeres oppefra og ned i en åbning i bordpladen og tætnes med et meget tyndt lag silikone.

Nedfældet montering

Vasken placeres oppefra og ned i en passende åbning, hvor den fastgøres. Nedfældet montering egner sig til alle bordpladematerialer og anbefales navnlig ved træ og laminat. Vandet kan således ikke trænge ind mellem vaskens kant og bordpladen.

Køkkenvask i plan med bordpladen - fra hansgrohe.
Ved en planlimet montering bliver vaskens kant fræset ned i bordpladen, efter hullet til vasken er blevet skåret helt præcist til.

Planlimet montering

Her forudsættes et helt præcist hul i bordpladen, som smelter sømløst sammen med vasken. Fordele: Den ubrudte overflade gør arbejdsområdet større, og overgangene er fjernet, hvilket letter rengøringen. Den planlimede montering egner sig til massive materialer såsom natursten eller kvartssten. Det er nemt at fræse en minimal afsats ind i dette homogene materiale. Vaskens kant placeres efterfølgende helt præcist på afsatsen, således at der skabes en niveauløs overgang mellem bord og vask. Planlimning er muligt med hansgrohes køkkenvaske i rustfrit stål.

Bordpladen går helt hen til vaskekummen med underlimet installation.
Ved underlimning er vasken fastgjort til bordpladen nedefra. Hullet i bordpladen er tilpasset vaskens indvendige mål.

Underlimet montering

Vasken fastgøres fra undersiden af bordpladen, og kanten forsvinder dermed helt. Dette lader køkkenet synes større, mens arbejdsfladen nemt holdes ren. Resterende væsker og snavs tørres ganske enkelt ned i vasken. Undermonteringen egner sig til vandresistente bordplader, og det kræver et ekstra hul til køkkenarmaturet. Eller vælg et vægarmatur ved vasken. Underlimning af en hansgrohe-køkkenvask kræver, at bordpladen ikke fræses nedefra.

Tips til optimal montering af et hansgrohe-køkkenarmatur

Køkkenarmaturet er nok det mest benyttede redskab i hjemmet. Derfor prioriterer vi sikker montering og optimal betjeningskomfort. Vælg den optimale konfiguration blandt hansgrohes køkkenhjælpere, og gå efter den løsning, der letter dit arbejde i køkkenet.

  • Passende placering af grebet: Alt efter dine personlige præferencer og krav kan grebet på nogle af hansgrohes armaturer placeres enten i højre eller venstre side.
  • Fleksible tilslutninger og stabilitet: Alle hansgrohe-køkkenarmaturer er nemme og sikre at montere ved hjælp af fleksible slangetilslutninger og en integreret stabiliseringsplade. Her er der tale om tilslutninger, der er til at stole på.  
  • Stabil fastgørelse: Køkkenarmaturet placeres sikkert og vedvarende stabilt på hansgrohe-køkkenvasken. En forstærkning under armaturbænken sørger for netop dette.
  • Installation med frihed: De lange, fleksible slanger på hansgrohes køkkenarmaturer gør det nemt for dig at tilpasse monteringsstedet til dine behov ved vasken.

Sådan installeres en køkkenvask og et armatur

Når vasken er placeret foran vinduet

Produkter til køkkenet med komfort og design fra hansgrohe.
Er din vask placeret direkte foran køkkenvinduet? Ikke noget problem. Du kan åbne vinduet helt med et armatur til montering foran vinduet.

I nogle køkkener er vasken placeret lige foran et vindue, der åbner indad. Så står køkkenarmaturet i vejen, når du vil åbne vinduet. Du har med andre ord brug for et specielt køkkenarmatur. Mange af hansgrohes køkkenarmaturer egner sig fortræffeligt til en montering foran vinduet. Her flyttes armaturet ganske enkelt for at kunne åbne vinduet. Kroppen kan løftes i en lige linje op og ud af holderen og herefter lægges ned. Det kan endda lade sig gøre med kun én hånd. De fleksible, lange tilslutningsslanger betyder, at der er rigeligt med plads til netop dette.

Alle køkkenarmaturer til montering foran vinduet