Indret dit køkken med feel-good-faktor

Skandinavisk stil i køkkenet: God mad og masser af hygge

Varmt lys, behagelige materialer og personlige erindringsgaver: Den første kop kaffe om morgenen smager ekstra godt i en behagelig atmosfære. Synes du, at dit køkken mangler lidt hygge? Så læs med her, og find ud af, hvordan du uden større besvær kan indrette dit køkken i typisk skandinavisk stil!

Køkken i sort med marmorerede vægfliser
Klare former, enkelt design og alle ting på deres rette plads: En bolig i skandinavisk stil behøver ikke meget for at se fantastisk ud.

Skandinavisk stil: Hyggeligt design fra vores egne breddegrader

Køkken i hvidt, træ og grønne planter
Mat hvide skabsfronter, varme træfarver til bordet og køkkenbordpladen og masser af grønt: Hyggestilen skaber glæde.

Den skandinaviske boligstil har længe været en fast bestanddel i moderne indretningsdesign. Den baserer på klare linjer og former, mange trætoner og varme, matte farver samt naturlige materialer og tekstiler. Resultatet er en blanding, der giver rummene et roligt udseende og skaber så få markante kontraster som muligt. Både øjnene og sjælen, vennerne og familien kan slappe af i dette hyggelige miljø. Selvfølgelig kan et køkken også indrettes i skandinavisk stil. 

Disse aspekter spiller en rolle i udformningen:

  • Materialer: Brug bomuld, kork, sisal og sten til at skabe en levende, men beroligende effekt.
  • Farver: Her er mindre mere, fordi den skandinaviske stil hovedsageligt benytter sig af hvide, brune og grå nuancer. Du kan sætte subtile accenter med bløde pastelfarver.

  • Minimalisme: Du har ikke brug for meget for at have et behageligt hjem og liv. Derfor er minimalismen en vigtig del af den skandinaviske livs- og boligstil. Så mange genstande som muligt skal have en funktion – eller udløse særlig stor glæde hos dig. Ellers kan de undværes i hjemmet.
  • Former: Den nordiske indretningsstil er inspireret af det organiske, bløde og feminine – og er dermed et klart modstykke til stilarter som industrielt design.
  • Bæredygtighed: Vælg møbler, tilbehør og interiør, der har et så tidløst design som muligt og er af høj kvalitet.

Det hyggelige køkken: Tips til dit skandinaviske design

Minimalistisk og ryddeligt køkken
Den skandinaviske stil gik allerede sin sejrsgang i 1950'erne, men den er stadig en populær trend inden for indretning i hele verden.

Madlavning, stegning, bagning – i køkkenet er det først og fremmest funktionerne, der tæller. Ikke desto mindre kan det også forvandles til et sted, der oser af hygge. Du skal blot benytte dig af de nedenstående inspirationskilder, som du kan følge både ved den første indretning af køkkenet og ved renovering.

  • Træ: Dette naturmateriale giver køkkenet varme og karakter. Det kan bruges til køkkenbordpladen, en skænk eller skabene. I kombination med glas og rustfrit stål får det et moderne præg.
  • Hvid og grå: Lyse farver er de perfekte grundfarver til skabs- og skuffefronter og kogeøer. Træoverflader med hvid lasur ser særligt elegante ud.
  • Bløde og runde former: Stolene, disken og de dekorative elementer bør have bløde konturer.

  • Enkelt er smart: Brug kun lidt tilbehør, som til gengæld virkelig taler til dig. Det er optimalt, hvis tilbehøret har en ekstra funktion.
  • Lyskilder: Lamper og lysekroner skal give et så varmt lys som muligt. Placér flere små lamper i rummet for at skabe en hyggelig atmosfære om aftenen.
  • Praktisk og flot: Læg også vægt på smukke accenter i detaljerne, og vælg håndklæder i bløde farver eller med harmoniske mønstre og tryk.

Ofte stillede spørgsmål om skandinavisk stil

Hvad er den skandinaviske stil?

Det er en boligtrend, der kommer fra de skandinaviske lande. Trenden fokuserer på at designe rum, der indbyder til afslapning og velvære.

Hvilke farver passer til skandinavisk design?

Naturlige hvide, grå og brune nuancer skaber en hyggelig atmosfære. Pastelfarver bruges til accenterne.

Hvordan skaber jeg en hyggelig stemning i køkkenet?

Møblerne skal være så lyse og venlige som muligt. Stole og dekorative elementer skal have runde og bløde former. Ved hjælp af forskellige små lyskilder skaber du et varmt belysningsscenarie.