hansgrohe CoolStart

Med CoolStart-armaturer har du fundet nøglen til energibesparelser

hansgrohe CoolStart-armaturer er klimavenlige. Når grebet er i midterstilling, løber der kun koldt vand, mens der ved standardarmaturer forbruges energi til opvarmning med det samme, når grebet står midt for tuden. Med CoolStart-teknologien fyldes dit rørsystem altså ikke unødigt med varmt vand. Det betyder: Mindre brug af ressourcer, mindre CO2-udledning og færre omkostninger. Det er godt for både miljøet og din pengepung!

Spar energi i hjemmet med hansgrohe CoolStart.
Når grebet er i midterstilling, løber der kun koldt vand ud af hansgrohe CoolStart-armaturerne. Der kommer først varmt vand, når du ønsker det. Så skal du blot bevæge grebet mod venstre.

Sådan reducerer du dine udgifter til varmt vand hver dag 

Hvor kan vi spare energi? Hvordan udleder vi mindre CO2, hvad kan vi gøre mod klimaforandringerne? Disse spørgsmål er alle yderst aktuelle. Vi kan jo passende starte med energiforbrugerne i vores hjem, som er i brug flere gange om dagen, f.eks. vandhanerne. hansgrohe CoolStart-princippet er enkelt, men genialt: Med disse armaturer kommer der kun varmt vand, når du virkelig har brug for det. Du bruger kun den nødvendige energi til opvarmning, når du aktivt bevæger vandhanens greb mod venstre.

CoolStart: Det er nemt at spare energi i hjemmet

Standardarmaturer fungerer på en anden måde: Her tændes gennemstrømsvarmeren, cirkulationspumpen og andre vandvarmere allerede, når grebet åbnes midt for tuden. Vi har dog ikke altid brug for varmt vand. Til drikkevand, vask af hænderne og vanding af blomster er koldt vand at foretrække. Det er netop det, der er tricket: Med CoolStart-armaturerne opvarmes vandet kun, når du har behov for det. Du bestemmer selv, hvor høj temperaturen skal være. Typisk hansgrohe: Et økonomisk CoolStart-armatur giver dig både fuld komfort og smukt design.

Spar energi i hjemmet, og nyd det smukke design

Reducér forbruget af varmt vand, minimér dit CO2-aftryk, spar penge

Reducér forbruget af varmt vand med CoolStart-armaturerne.
hansgrohe ønsker selvfølgelig ikke, at du ser fjernsyn 24/7. Men vi vil til gengæld gerne hjælpe dig med at gøre god brug af de dyrebare ressourcer. Vores produktudviklere arbejder døgnet rundt for din skyld.

Vær "cool", og spar energi.

Vores beregningseksempel viser hvor meget: En husstand på fire personer, der bruger et hansgrohe CoolStart-armatur i 20 minutter om dagen i løbet af et år, kan forbruge 514 kilowatttimer mindre energi end med et konventionelt armatur. Med 500 kWh kan du helt konkret:

  • riste 67.564 skiver toastbrød;
  • se fjernsyn døgnet rundt i over et år;
  • føntørre dit hår i 500 timer.

Vær cool, og reducér din CO2-udledning

Faktisk sker ca. 90 % af et badeværelses CO2-udledning i brugsfasen, f.eks. når der varmes vand til bruser, badekar og håndvask. Det vil sige, at en meget lille del af CO2-udledningen skyldes produktion, transport og bortskaffelse. Beregningseksempel: En husstand på fire personer, der opvarmer vand med fjernvarme, kan forbruge 31 kg CO2 mindre hvert år med et CoolStart-armatur i stedet for et konventionelt armatur. 

Vær cool, og spar penge

Det er især vigtigt i en tid, hvor energipriserne stiger voldsomt. Beregningseksempel: En husstand på fire personer, der opvarmer vand med fjernvarme, kan spare 410 kr. om året, hvis den gamle vandhane udskiftes med et CoolStart-armatur. Hvis det tidligere armatur brugte mere vand end 5 l/min, er besparelsen endnu højere. Det betyder:

  • En ny vandhane tjener hurtigt sig selv hjem igen i form af besparelser.  

Grundlaget for beregningerne finder du nederst på denne side.*

Beregn dit eget sparepotentiale i vores vandspareberegner.

Find dit CoolStart-armatur, og opnå besparelser:

*Den procentvise energibesparelse viser energibesparelsen for et hansgrohe CoolStart-produkt sammenlignet med et konventionelt produkt fra hansgrohe uden CoolStart. 

Beregningen af brugen af et håndvaskarmatur baserer på et gennemsnitligt forbrug på 5 liter i minuttet ved 3 bar. For at opnå et så nøjagtigt resultat som muligt skal denne værdi justeres individuelt. Nødvendig energi for at opvarme 1 liter vand med 1 °C: 1 kcal eller 0,00116 kWh. Energiforbrug til opvarmning af 1 liter vand fra 10 °C til 35 °C (vandtemperatur i et håndvaskarmatur): 0,029 kWh/liter vand [beregnet med en energiformel baseret på de generelle beregningsprincipper i henhold til det internationale enhedssystem (IS). Omregning fra kWh til olie: 10 kWh = 1 liter olie]. 

De foreslåede energipriser svarer til gennemsnitsværdierne for Danmark og skal tilpasses individuelt for at opnå et muligst nøjagtigt resultat. Der blev regnet med en fjernvarmepris på 0,8 kr./kWh. Energiforbruget for husholdningsapparater baserer på disse værdier (gældende pr. 04/2022). Ifølge Energistyrelsen udledte en forbrugt kWh fjernvarme i Danmark i gennemsnit 61 g CO2 i 2022.

Hansgrohe SE kan ikke garantere for resultaternes nøjagtighed. Dette skyldes, at beregningen afhænger af mange uforudsigelige faktorer. Den er derfor ikke bindende. Den afhænger især af energipriserne. Foretag din egen beregning med tilpassede vand- og energipriser i vores vandspareberegner.