Vandsparetips fra Hansgrohe: En sparsom omgang med den værdifulde ressource vand bliver mere og mere vigtig - hver en dråbe tæller

Vandsparetips fra Hansgrohe

Skån miljøet og spar samtidig: Så nemt er det

Alle kan spare vand: Ofte hjælper forbløffende enkle tricks med til at skåne miljøet og sænke energiforbruget. Nogle gange er det tekniske nyheder, nogle gange er det nok at bare skifte en pakning. Sidst men ikke mindst er det små forandringer af vores vaner. Det er mere nødvendigt end nogensinde at spare vand, da den tekniske behandling af drikkevand og behandling af spildevand bliver dyrere og dyrere. Overalt konkurrerer urbanisering, industri og stigende behov om den knappe vare, drikkevand.

Det, du til daglig selv kan gøre for miljøet og din pengepung, finder du under disse punkter:

Håndvask, tandbørstning, barbering: Lad det ikke løbe hele tiden

Alt efter armatur bruges der omkring 5 til 20 liter vand – for hvert minut! Sluk derfor for vandet mens du børster tænderne eller sæber hænderne ind. Til vådbarbering er det nok med en smule vand, som du lader løbe ned i håndvasken, inden du barberer dig.

Konstant dryppen spilder årligt tusindvis af liter

Et dryppende armatur kan ved første blik næppe påvirke den enkelte husstands vandregning. Men mange husstandes samlede ekstraforbrug bliver alligevel til en unødvendig ekstra udgift til vandbehandling for kommunen. Tænk på miljøet, og få tætnet armaturet så hurtig som muligt.

Et karbad forbruger mindst 140 liter

Når man tager brusebad forbruges der derimod mindre vand, særlig når der benyttes en Hansgrohe bruser med EcoSmart-teknik. Du tager for øvrigt det mest sparsommelige brusebad med Crometta 85 Green, vores 6-liters bruser. Så bruges der kun 18 liter vand til tre minutters brusebad – og det med fuld brusefornøjelse.

EcoSmart-teknologi fra Hansgrohe

EcoSmart på armaturer:
Luftblanderen, der er integreret i armaturets tud, beriger vandet med luft. Således falder vandforbruget med op til 60 procent - i forhold til konventionelle armaturer - til omkring 5 liter i minuttet. Et præcisions-O-ring, der automatisk reagerer på forskelligt vandtryk og forandrer form, begrænser konstant vandstrømmen.  

EcoSmart på brusere:
Takket være en speciel gennemstrømsregulering og stråledyser, der er afstemt derefter, sparer man - også når man tager brusebad - op til 60 procent vand sammenlignet med almindelige brusere. Gennemstrømningen begrænses til ca. 6-9 liter i minuttet – med samme komfort.
EcoSmart-teknikken gør dette muligt ved hjælp af en ring, der reagerer fleksibelt på vandets tryk: Hvis det er højt, mindsker ringen gennemstrømsåbningen, ved lavt tryk forstørres den på tilsvarende måde og holder forbruget konstant. Da der derfor totalt skal opvarmes mindre vand, hjælper den intelligente EcoSmart-teknik også med til at spare energi.

Meget drikkevand bruser gennem WC-skyllet

Installation af en skylle-stop-knap eller et dobbeltskyl kan særligt betale sig her, for til "småt" er det nok med en skyllemængde på 3 liter. Her kan der spares op til 8.000 liter drikkevand pr. person og år. Regningen fra dit vandværk fortæller dig, hvad det bliver til i kroner og øre der, hvor du bor.

 

Hvidevarer der bruger vand: Vær opmærksom på energieffektivitet og kapacitet

Når du anskaffer dig en ny vaskemaskine eller opvaskemaskine, bør du være opmærksom på energiklassen og bestemme dig for modeller fra klasse A eller endnu hellere A+ eller A++.

Brug vand effektivt: Vaskemaskine og opvaskemaskine skal ikke køre halvtomme. Tænd først for maskinen, når den virkelig er helt fuld. For det meste behøver du ikke bruge programmerne til forskylning og forvask.

Begræns varmtvandsforbruget – skån miljøet

Medmindre man har en solfanger på taget eller et jordvarmeanlæg, forbruger man fossile energikilder til opvarmning af husstandens vand. I så fald kan man ved at spare på det varme vand også spare på den miljøskadelige kuldioxid. I en husholdning med fire personer kan der ved hjælp af vandbesparende brusere spares op til 600 kg CO2 om året.

Tænk på miljøet, når du vasker bilen

Bilvaskeanlæg, der bærer det tyske miljømærke Blaue Engel, bruger vaskevandet flere gange. Så renses det i et genanvendelsesanlæg, og olierester fjernes. Sådan en miljørigtig bilvask giver dig ikke kun en ren bil, det aflaster også miljøbalancen.

AirPower-teknologi by Hansgrohe

Vil du have en mere intensiv brusefornøjelse? Ved at hvirvle vand og luft sammen med Hansgrohes AirPower-teknologi bliver dråberne mere fyldige, brusestrålen større, bruseoplevelsen mere intensiv.

 

1-grebs armatur i stedet for 2-grebs armatur

På 1-grebs armaturer kan den ønskede vandtemperatur indstilles væsentlig hurtigere end på 2-grebs armaturer, hvorved der forsvinder mindre ubrugt vand ud i afløbet.

Grøn plæne ikke for enhver pris

Som regel er det ikke nødvendigt at vande græsplænen - brunt græs kommer endda af og til af sig selv efter det næste regnvejr. I resten af haven skal du være sparsommelig med vandet og først vande planter og blomster i skumringen. Så fordamper der mindre vand fra bedene og krukkerne.

Forbrugsvaner påvirker vandforbruget

Således opstår der for eksempel 100 liter afløbsvand ved produktion af 1 kg papir af træmasse, mens genbrugspapir fremstillet af gammelt papir kun forbruger 15 liter vand og skåner ressourcerne. Se derfor efter miljømærkning, når du køber toilet- og skrivepapir.

Vær opmærksom på ressourcebesparelse, når du køber levnedsmidler

Frugt og grønsager bliver ofte transporteret lange strækninger, inden de ankommer til vores supermarked, og der er brugt meget vand, da de blev produceret og forarbejdet. Tænk på, at årstidens regionale produkter ofte er sundere og mere miljøvenlige.

Returflasker skåner miljøet – også vandbalancen

Genbrugsflasker af glas eller PET begrænser forbruget af materialer og energi. Ved produktion af engangsflasker går der meget vand tabt.

Brug vandet to gange – det ville virkelig spare

Gråvandsgenanvendelse – målrettet genanvendelse af brugsvand, der kun er lidt forurenet, fra brusebad og badekar er smart. Pontos AquaCycle-systemet fra mærket Hansgrohe forbereder afløbsvandet til brug endnu engang - uden kemi: Det sparer værdifuldt drikkevand. Rettidigt planlagt kan teknikken uden problemer integreres i nybyggeri eller ved komplet sanering af projekter med et procesvandbehov fra 2.000 liter om dagen. Mere om at anvende vand to gange med Pontos AquaCycle.

Denne teknologi kan betale sig endnu bedre, når det er muligt at kombinere den med varmegenvinding. Pontos HeatCycle udnytter den energi, der er tilbage i gråvandet, inden det forsvinder i kloakken, og sænker dermed udgifter og omkostninger til opvarmning af vand med op til 20 procent. Godt for klimaet, godt for pengepungen.

Hansgrohe bruger forskellige typer cookies. Du kan tillade brugen af alle cookies, definere dine personlige indstillinger eller orientere dig under oplysninger om databeskyttelse.

   

Jeg tillater alle infokapsler