Rengøringsanbefaling til armaturer

Nyd en ren fornemmelse: Sådan afkalker og rengør du din vandhane rigtigt

Vandet er klart, rent og frisk. Det forbinder vi med velvære, og det giver os fornyet energi. Vi under os selv et dejligt karbad, vi tager brusebad, vi vasker hænder, vi skyller fødevarerne, og vi gør rent. Hver eneste dråbe er værdifuld. Og du får kun det fulde ud af den værdifulde ressource, hvis du afkalker, rengør og plejer produkterne rigtigt. Her får du vores gode råd.

Rengøring og pleje af armaturer: Så nemt er det

Vandhanen er i brug mange gange i løbet af en dag. Den sørger konstant for andres renhed, men bliver ofte selv glemt i den henseende. Vores hænder efterlader fedtaflejringer, snavspartikler og andre spor. Også vandet sætter sit aftryk på materialerne, navnlig i form af kalkaflejringer. Din fordel: Med et armatur fra hansgrohe får du førsteklasses kvalitet. Vores mål er, at din glæde ved produktet er langvarig. Her viser vi dig, hvordan du rengør, afkalker og plejer dit armatur korrekt. 

Rent på nul komma fem

Ved at følge nedenstående gode råd bliver rengøring og afkalkning af vandhanen så let som ingenting.

  • Trin 1: Det anbefales at rengøre overfladen på hansgrohe-armaturet med en blød bomuldsklud (fugt den kun ved behov). Du behøver blot at tørre let med kluden for at fjerne det meste af snavset uden at beskadige materialet. Brug aldrig skuresvampe, børster eller mikrofiberklude.
  • Trin 2: Kalkaflejringer har det med at sætte sig i hjørner og fuger. Brug et mildt rengøringsmiddel på basis af citronsyre. Undlad at sprøjte midlet direkte på armaturet, men sprøjt det i stedet på kluden.
  • Trin 3: I forbindelse med rengøring er den såkaldte luftblander central. Det er den sidste del, vandet strømmer igennem, og den er nem at tage af. Læg den i blød i varmt vand blandet med en smule rengøringsmiddel i omkring 10 minutter, hvorefter aflejringerne vil have løsnet sig. Mange hansgrohe-produkter er udstyret med QuickClean-teknologi. Takket være denne hurtige antikalkfunktion er det nemt at gnubbe kalk på vandhanen væk løbende, så det sjældnere er nødvendigt med den store rengøring.
  • Trin 4: Skyl armaturet med rigelige mængder rent vand.
  • Trin 5: Gentag trin 1 for at fjerne eventuelle rengøringsmiddelrester og give overfladen en skinnende finish.

Endnu et godt råd: Tag håndvasken og afløbet med, når nu du er i gang. Så skinner alt igen. For en endnu større fornøjelse ved vand.

Smart drømmebad med vandhane i klassisk stil.
Når armaturet er rent, skinner det flot, og vandet strømmer rent og problemfrit. Det betyder, at du kan nyde vandet endnu mere.

Hvilket rengøringsmiddel skal jeg dog vælge? Det er en jungle ...

Vores anbefaling til dig er at vælge et mildt rengøringsmiddel på basis af citronsyre. Det har flere fordele. Almindelige kraftige rengøringskoncentrater irriterer ofte hænder og øjne, kan udløse allergier og skabe rødmen på sart hud. Og vandhanen har heller ikke godt af det, for stærke kemikalier angriber også vandhanens materiale. I første omgang bemærkes skaderne måske slet ikke. Men der skal ikke mere end mikroskopisk små ridser eller overfladeætsninger til, før den flotte glans er ødelagt. På disse steder vil snavs og kalk på langt sigt have let spil. Derudover er de milde rengøringsmidler bedre for miljøet.

Er vandet i dit område hårdt, forekommer der helt sikkert kalkaflejringer. Undgå aflejringerne ved at tørre armaturet af, gerne efter hver brug. Herved fjerner du vandet, og dermed kalken, inden det kan nå at sætte sig.

Regelmæssig, blid pleje får dit armatur til at skinne

hansgrohes kvalitetslaboratorium har afprøvet en lang række rengørings- og afkalkningsmidler. Vi er kommet frem til, at mindre helt klart gør mere godt. Det aktive stof citronsyre er vores favorit: Det er effektivt, dufter godt og skåner både armatur og hud. 

Vi fraråder rengøringsmidler på basis af eddike, eddikesyre, myresyre, natronlud og klorblegelud, fosforsyre og endda saltsyre. Dels er stofferne yderst ætsende. Dels beskadiger de ved hyppig brug metallet. Det gælder også eksklusive kvalitetsprodukter. Vi kan anbefale citronsyre uden forbehold.