Det er let at fjerne kalk fra Hansgrohes vandhaner og brusere.

Afkalkning af vandhanen og bruseren er let, når du følger vores vejledning.

Pleje, rengøring & afkalkning

Sådan afkalker og rengør du din vandhane og bruser fra Hansgrohe

Med Hansgrohes brusere og vandhaner har du købt produkter at højeste kvalitet, og vi vil gerne have, at du kan nyde designet og den høje funktionalitet i rigtig lang tid! Det hjælper vi dig med ved at give dig gode råd til pleje og anbefalinger til rengøringen. Vandet i Danmark indeholder meget kalk, og derfor er det særligt vigtigt at rengøre og afkalke vandhaner og brusehoveder regelmæssigt. Herunder ser du, hvordan du gør det bedst:

  • Forebyg kalk: Når du er færdig med brusebadet, anbefaler vi, at du vipper din hånd- og hovedbruser, så strålefladen ikke er helt vandret. På den måde aflejres der mindre kalk i stråledyserne.
  • Hansgrohe QuickClean: Hvis du har købt vandhaner og brusere med vores QuickClean-teknologi, bør du regelmæssigt gnide silikonedelene med en finger. På den måde løsner du kalk løbende, så afkalkning bliver lettere.
  • Hårdføre rengøringsmetoder og aggressive rengøringsmidler kan ikke blot skade overflader, de kan også påvirke teknikken inde i produktet.
  • Sprøjt aldrig rengøringsmiddel direkte på brusehoveder og vandhaner.
  • Sprøjt i stedet rengøringsmiddel på en blød klud og brug den til at rengøre overfladen.
  • Efter rengøringen skal du altid skylle vandhaner og brusere grundigt med rent vand.
  • Brug aldrig rengøringsmiddel, som indeholder saltsyre, myresyre, fosforsyre, koncentreret natriumhydroxid (kaustisk soda), natriumhypoklorit (klorin/klorblegemiddel), eddike eller eddikesyre, da de kan forvolde alvorlige skader på produktets overflade.
  • Undgå fejl i kampen mod kalk og snavs: Skader, der skyldes forkert vedligeholdelse eller rengøring, dækkes ikke af garantien.

Hansgrohes kvalitetslaboratorium tester rengørings- og afkalkningsmidler

Billeder

Ganske enkelt: rengøring og afkalkning af brusere og vandhaner

Skru først den tilkalkede håndbruser af bruserslangen. Læg den derefter i blød i mildt afkalkningsmiddel baseret på citronsyre i et par minutter. Det er meget vigtigt, at afkalkningsmidlet ikke indeholder andre, særligt aggressive, syrer. Det er ideelt at lægge håndbruseren med stråleskiven nedad, så denne og ikke hele bruseren bliver dækket af afkalkningsmidlet. Herefter skylles håndbruseren med rigelige mængder rent vand. Hvis kalken ikke er helt væk, kan du gentage processen.

Ved nogle af hovedbruserne fra Hansgrohe kan du endda tage stråleskiven af (f.eks. Raindance Select modeller fra 2012 eller senere) og rengøre den som beskrevet ovenfor. Se hvordan i monteringsvejledningen til dit produkt, som du også kan se og downloade her på siden. Se også mere i servicevideoen på YouTube.

Overfladen på din vandhane rengør du bedst ved at tørre af med en blød bomuldsklud. Kalkrester fjernes med et mildt rengøringsmiddel baseret på citronsyre. Spray aldrig rengøringsmiddel direkte på vandhanen. Spray i stedet altid rengøringsmidlet på en klud, og skyl altid vandhanen med rigeligt rent vand bagefter.

Luftblanderen (også kaldet perlatoren eller stråleformeren) kan du også skrue af efter behov - se monteringsvejledningen. Læg den derefter i blød i citronsyrebaseret afkalkningsmiddel i et par minutter. Her skal du også skylle efter med rigeligt rent vand efterfølgende. Vi har samlet flere tips i en servicevideo på YouTube.

Hansgrohe bruger forskellige typer cookies. Du kan tillade brugen af alle cookies, definere dine personlige indstillinger eller orientere dig under oplysninger om databeskyttelse.

   

Jeg tillater alle infokapsler
<% } //bolIsPublishMode %>