Designklassikere flankerer en ny sofa, der genopliver halvtredsernes svungne former: vellykket retro, alt fra Fritz Hansen.

Retrolook

Har vi ikke set hinanden før? Det gamle er pludselig det nye.

Skålformede stole, neonfarver, poppede mønstre, polstrede møbler med nostalgifaktor: Nu for tiden blander designere muntert citater fra halvtredserne til halvfjerdserne. I dag, hvor alt går så stærkt, vækker det en følelse af fortrolighed og sikkerhed: det genkender vi, vi var jo med dengang! Ikke altid, men oftere og oftere.

Det, der begyndte med at "lava-lampen" blev opdaget igen for et par år siden, har derefter erobret mange områder. Det er ikke kun marskandisere og auktionshuse, der profiterer af nostalgibølgen, men også utallige onlineforhandlere og indretningsarkitekter. Det, der tidligere blev anset for at være en moderne antikvitet, kaldes nu for retro, eller lidt mere fordringsfuldt i det anglosaksiske sprogrum for mid-century modern. De organiske former, grafiske mønstre og ofte slanke sokler formidler noget af den genvundne lethed fra kort efter krigen og de moderne abstrakte kunststile. "The swinging sixties" sender en hilsen.

Når det blandes godt, bliver det til en stil

Brun, grøn, orange.... hovedsagen er at det er godt blandet. Retro-looket celebreres sjældent i renkultur, det blandes med andre indvirkninger. Mange kalder stilblandingen for eklektisk. En af nutidens mest fremgangsrige designere kalder også sin stil for det: Patricia Urquiola, den temperamentsfulde designer, der med AXOR har skabt et feminint bad med mange facetter til kollektionen AXOR Urquiola.

Det er ikke kun indretningsarkitekterne, der er på et retrotrip, andre brancher er kommet i tanker om gode gammeldags former: Biler, der fortolker klassiske forgængere på en ny måde, eller Internetradioer, der ser ud som gamle transistorradioer, er eksempler på dette. Hornbriller og poppede tapeter, der er blevet opdaget igen, tilhører også retrotrenden. Der er mange eksempler på, at producenter genopliver klassiske designs fra samlingerne, nemmest med nye, usædvanlige farver. Det får mange gamle mestre til at pludselig se unge ud igen: og det gamle er det nye.

Retro er trendy

Billeder
  • nnnPolstret skålformet stol i orange: perfekt repræsentant for retro-trenden.
  • Internetradio forklædt til en gammel transistor fra halvtredserne.
  • Standerlampe i saglig, reduceret Bauhaus-design, præsenteret på nyt af Lumini.
  • Poppet dekoration på tapetet, grafisk dekoration i stort format.
  • Lille kommode med front i to neonfarver, gul og grøn.
  • Finéret bademøbel med opsatskumme fra Duravit, kombineret med AXOR Citterio armatur.
  • Trådløs telefon med tresserlook, da telefonerne stadig havde gaffel og nummerskive.
  • Vaskeskål og kar fra badkollektionen AXOR Urquiola.
  • Nye tapeter med store blomstermønstre citerer gamle mønstre til væggene.
  • Ballonformede hængelamper af glas, inspireret af asiatiske lygter. © foscarini

Hansgrohe bruger forskellige typer cookies. Du kan tillade brugen af alle cookies, definere dine personlige indstillinger eller orientere dig under oplysninger om databeskyttelse.

   

Jeg tillater alle infokapsler
<% } //bolIsPublishMode %>